Creatieve Handen

Zelf iets maken met je handen kan heel veel voldoening geven.

Echt, iedereen kan het, dus kom lekker samen met anderen knutselen!

Technieken en verfijning leer je – zoals met alles – door te DOEN.

Workshops voor Creatieve handen

HAKEN

800 Haken

ENCAUSTIC / WASSCHILDEREN

800 encaustic

KNOPEN

800 knopen

KOUD PORSELEIN

800 koud porselein

OLBA BLOEMENTANG

800 bloementang

CREA INSTUIF

800 crea instuif

MANDALA TEKENEN

800 mandala tekenen

JAPANSE VEEGKUNST

800 veegkunst

CREATIEVE WORKSHOP OP MAAT

800 creaworkshop op maat

 Zo bijzonder: Creatieve handen

Het maken van een Word-document met een mooi lettertype geeft niet dezelfde voldoening als zelf kalligraferen. Hoe mooi een gekochte ketting ook kan zijn, het gevoel bij een zelfgemaakte ketting is anders. En wat te denken van een zelfgemaakte porseleinen roos, zelfgemaakte kantachtige oorbellen, een houten trein of een gigantisch tuinbeeld?

Tegenwoordig maken de meeste volwassen mensen geen tijd meer vrij om zelf dingen te maken, mede doordat het goedkoop kan worden gekocht door fabricage in Azië. Dat maakt een zelfgemaakt object dus extra bijzonder. Ervaar ook de voldoening van het zelf creëren.

Wat doe jij nog ontspannende activiteiten? Sporten, yoga, dansen of lezen? En kom je er voldoende aan toe,vind je? Hoe vaak lig jij ’s avonds uitgeteld op de bank of hang je zappend voor de TV? En hoe voelt dat? Geeft t je voldoening?
De broodnodige ontspanning moet steeds vaker worden ook ingepland in een overvolle agenda. Wordt de werkdruk te hoog dan sneuvelt het ontspanningsmoment vaak als eerste, terwijl wij mensen juist die ontspanning nodig hebben om de werkdruk beter aan te kunnen.
Een zittend uurtje heerlijk met je handen werken geeft je lichaam én je geest veel rust. Kom en ervaar het zelf. Het zal je bovendien veel voldoening geven zelf iets te maken. Komt het er thuis niet van, schrap jij ook vaak die knutselmomenten…dan is een geplande workshop een goede oplossing: Kom, maak die afspraak en zet ‘m in je agenda!

Ik ben helemaal niet creatief! O nee? Je denkt dat je het niet in je hebt en het niet kunt, omdat je kijkt naar resultaten van (vergevorderde) anderen. Je vergeet even dat ook zij het hebben moeten leren, door het veel te doen. Iedereen is in staat iets te maken. En elke creatief kunstwerk is uniek. Het is iets van jou, een product van jouw handen. Bijzonder, prachtig en uniek!

WORKSHOP OP MAAT

Beidehandjes biedt geen programma met workshops meer aan. Er is wel de mogelijkheid om met minimaal 2 personen een workshop aan te vragen. Het initiatief ligt hierbij bij de deelnemers. Lijkt je dit iets, wil je iets leren? Neem contact op en geef je wensen door.
In overleg met de eerste twee aanvragers wordt uit het brede scala van knutselen een keus gemaakt op grond van wensen, materiaal, tijd, kosten en ervaring. Zo wordt het echte workshop op maat. Als deze 2 deelnemers de workshop definitief boeken, wordt de workshop – indien de deelnemers dat ook willen – op de site van Beidehandjes opengezet voor nog meer deelnemers. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
Tot een week voor aanvang kan men zich aanmelden, maar andere deelnemers moeten wel minimaal de gewenste (instap)kennis hebben van de aanvragers.
Bijvoorbeeld: als je al kunt haken, maar nu wilt leren om een granny square te haken, moeten de andere deelnemers dus ook al kunnen haken; kortom de basisregels worden dan niet meer uitgelegd.

Dus of je nu:

wilt leren haken
je 10de werkstuk met koud porselein wil maken
wilt figuurzagen maar het materiaal niet hebt
alleen aan sieraden maken toekomt, als je dit inplant in je agenda…

wat de reden ook is: mail of bel in zo’n geval én plan een workshop bij Beidehandjes op een tijdstip dat jou past en voor de prijs, die jij kunt betalen. Nadat je wensen bekend zijn, zal Harriët je in een offerte laten weten wat mogelijk is rekening houdend met  jouw prijs, jouw tijdsduur en jouw knutselwensen.
Er is voor elk wat wils. Belangstelling voor een workshop, wacht dan niet tot een ander het initiatief neemt, maar mail/bel zelf om een workshop te plannen. Dan weet je zeker dat die aan jouw wensen voldoet. Wil je zeker weten dat de workshop doorgaat? Vraag dan een vriend(in), buur, collega of familielid om mee te gaan.

Technieken en materialen

Beidehandjes heeft veel technieken, kennis en verschillende materialen in huis, waarmee gewerkt kan worden. Verder is het een uitdaging om van niets iets te maken, technieken te combineren en materiaal te hergebruiken. Er wordt dus gebruik gemaakt van bekende en onbekende materialen en technieken. En waarom dure dingen kopen, als je het goedkoop zelf kunt maken? Niets is te gek, niets is onmogelijk! Kom en ervaar het zelf bij Beidehandjes!