Kinderfeestjes

Beidehandjes is sterk in het organiseren van unieke kinderfeestjes. Dit komt door de jarenlange ervaring van Harriët met het werken met kinderen. Ze heeft gewerkt in de kinderopvang, bij het sociaal cultureel kinderwerk, bij zomerspelweken (hutten bouwen en spel), bij scouting, bij christelijk jeugdwerk en bij het recreatieteam op een camping.  Vanzelfsprekend hield ze de kinderverjaardagfeestjes voor haar eigen kinderen thuis; aan de hand van een thema – welke haar zoon of dochter op dat moment aansprak – werd er een heel feestprogramma gemaakt. De uitnodiging, het eten & drinken, de spelletjes etc in alles was het thema verwerkt. Werken met thema’s gaat haar gemakkelijk af, want bij scouting heeft ze dat jarenlang gedaan voor de wekelijkse bijeenkomsten, maar ook voor de verschillende kampen. Na even nadenken schudt ze zo één en ander uit haar mouw. Ook familie maakt daar dankbaar gebruik van, door even telefonisch overleg te hebben voordat ze een kinderfeestje organiseerden. Naast het knutselen vind Harriët het zelf erg leuk om diverse scoutingactiviteiten in een kinderfeestje te verwerken, denk daarbij aan vuurtje stoken, speurtocht, knopen, hutten bouwen, stokbrood bakken, zelf buiten pannenkoeken bakken, marshmallows roosteren, geheimschriften ontcijferen of een kampvuur compleet met liedjes en een spannend verhaal. Deze niet alledaagse avontuurlijke activiteiten vallen bij de meeste kinderen erg in de smaak. “Het allerbelangrijkste bij een kinderfeestje is dat de jarige hoofdpersoon de dag van zijn/haar leven heeft en erg geniet van alles!”, aldus Harriët, “ik probeer alle wensen mogelijk te maken en gebruik daarvoor al mijn fantasie en creativiteit”.

Kinderfeestjes op locatie of bij Beidehandjes

Beidehandjes is van mening dat de jarige minimaal 5 jaar moet zijn geworden voor een georganiseerd kinderfeestje. Voor die leeftijd is een kind voornamelijk met eigen behoeftes bezig en is een gezamenlijk verjaardagprogramma voor het kind dus niet zo geschikt. Voor 12+-ers (middelbare scholieren) zijn ook feestjes mogelijk, maar dan is een workshop op maat geschikter.

Samen met de ouder(s)/verzorger(s) wordt gekeken welk feestje het beste bij de jarige past. Er wordt naar een thema gekeken, naar welke activiteiten de wensen uitgaan, maar ook naar wat mogelijk is qua ruimte, tijd en financiën.
Zo zijn bijvoorbeeld allerlei scoutingactiviteiten (kampvuur, hutten bouwen, speurtocht ed) niet overal mogelijk i.v.m. beschikbare ruimte, aanwezige materiaal en veiligheid. Indien de inkopen en het verstrekken van eten en drinken geheel door de ouder(s)/verzorger(s) wordt gedaan is dat goedkoper, dan dit uit te besteden aan Beidehandjes. Een spel kost minder materiaal dan een knutselactiviteit en is dus goedkoper. Een activiteit bij Beidehandjes is altijd duurder dan thuis, want dan zijn er ook kosten voor gas/water//elektra/schoonmaak. Bij een activiteit op locatie zijn er echter weer reiskosten. Na overleg maakt Harriët vervolgens een offerte, waarin zoveel mogelijk wensen worden gehonoreerd.

Kinderfeestjes kunnen – zoals reeds genoemd – worden gehouden bij Beidehandjes: in de workshopruimte, de tuin of omgeving, maar ook bij de jarige thuis: in hun huis of tuin óf eventuele op een andere locatie (in het bos bij tante, de garage bij oma, een dagrecreatieterrein, in de zeehondencrèche, een camping of …).

Even wat informatie op een rijtje

Algemeen

Minimaal 6 en maximaal 12 kinderen onder begeleiding van 1 à 2 volwassenen (andere aantallen zijn bespreekbaar)
In overleg vooraf worden de activiteiten, het aantal personen, de tijdsduur en de prijs afgesproken. Beidehandjes maakt een offerte met een all-inn-prijs. Indien daarmee akkoord wordt gegaan, volgt er een nota. Na het betalen van de nota (uiterlijk 21 dagen voor aanvang te voldoen) is de boeking definitief.
Na definitieve boeking verzorgt Beidehandjes verder de uitvoering en het benodigde materiaal van de activiteiten. Begeleider(s) bieden zo nodig de helpende hand bij de uitvoering. Bij buitenactiviteiten kan Beidehandjes het programma aan moeten passen door weersomstandigheden.
Bij uitloop (tijd) hoeft niet extra betaald te worden. Bij minder deelnemers (door ziekte bv) wordt de prijs niet verlaagd, omdat een all-inn-prijs wordt gemaakt én daarop ook wordt ingekocht. Meer deelnemers – na definitieve boeking – alleen in overleg en tegen extra betaling mogelijk.
Bij annuleren na betaling is – tot een week voor aanvang – terugstorting van het betaald geld mogelijk min de inmiddels gemaakte kosten. Bij annuleren binnen een week voor aanvang wordt geen geld teruggestort
Indien het voor Harriët onmogelijk is op de afgesproken dag het kinderfeestje te geven (ongeval, ziekte, familieomstandigheden), wordt er z.s.m. contact opgenomen met de ouder(s) / verzorger(s) en in overleg bekeken hoe e.e.a. op te lossen.

Bij Beidehandjes

Eten en drinken wordt geheel verzorgd door Beidehandjes én met hulp van de begeleider(s) tijdens het feestje uitgedeeld
Begeleider(s) dragen zorg voor het vervoer naar en van Beidehandjes. Bij het te laat arriveren van de kinderen wordt er iets in het programma geschrapt, zodat de eindtijd gelijk blijft.
Beidehandjes draagt zorg voor een veilige en geschikte ruimte voor het feestje, inclusief een juiste aankleding.
Beidehandjes draagt (samen met de begeleider(s)) zorg voor een veilige omgeving. Beidehandjes (samen met de begeleider(s)) draagt zorg voor de veiligheid van de uit te voeren activiteiten.
Meer begeleiders – na definitieve boeking – alleen in overleg (+ eventueel tegen extra betaling) mogelijk.

Op locatie

Eten en drinken wordt geheel verzorgd door ouder(s)/verzorger(s) en tijdens het feestje – in overleg met Harriët – uitgedeeld
Harriët komt voor het maken van de offerte de locatie bekijken, zodat ze inzicht kan krijgen over hetgeen mogelijk is
Ouder(s) / verzorger(s) dragen zorg voor een veilige en geschikte ruimte voor het feestje, inclusief een juiste aankleding. Ouder(s)/verzorger(s) dragen zorg voor een veilige omgeving . Beidehandjes draagt zorg voor de veiligheid van de uit te voeren activiteiten.
Er worden reiskosten in rekening gebracht

Prijzen – om een indruk te krijgen

Kinderfeestjes met een tijdsduur van 2 tot 3 uur

Kosten variërend van €7,50 tot €35 per kind exclusief eten & drinken
(afhankelijk van wat er verzorgd moet worden en voor hoeveel kinderen )

Inclusief  eten & drinken is natuurlijk duurder, maar dan heeft u er ook (bijna) geen werk van
Prijzen zijn exclusief reiskosten (op locatie) dan wel exclusief gas/water/elektra/schoonmaak (bij Beidehandjes)

KORTOM Een bijzonder kinderfeestje kost ergens tussen de 36 en 300 euro. Stuur een mail met wensen naar info@beidehandjes.eu en u krijgt een eerste offerte terug. Als u daarmee akkoord gaat, spreken we een keer af voor de details.

Voorbeelden thema’s en activiteiten 

(alles kan worden aangepast aan de wensen, leeftijdsgroep en groepssamenstelling)

Voor meisjes groep 2 t/m groep 5:

Poppenfeestje – knutselen & leven in fantasieland

De poppen (in buggy) worden uitgenodigd op een feest en natuurlijk mogen de moeders mee. Samen wat lekkers eten en  even wandelen, dan gaan de poppen slapen. De moeders gaan nu iets moois voor de poppen maken. Als de poppen weer wakker zijn krijgen ze hun zelfgemaakte cadeautje(s).

Prinsessenfeestje – verkleden, knutselen & spelletjes

De meisjes maken mooie sieraden, leren wat over etiquette en andere prinses zaken (middels spel) en gaan als een prinses gekleed naar huis.

 Voor meisjes van groep 5 t/m 12:

Crea Doe feestje – knutselen

De meiden gaan met verschillende technieken allerlei dingen maken. Vooraf wordt een keus gemaakt: o.a. keus uit Loom armbandjes,  kralenketting, beestje haken, beursje breien, weven van pennenetui, knopen van accessoire hangmat, (mandala) tekenen, kleien etc etc

Heksenfeestje – verkleden, spel & knutselen

De meiden volgen de opleiding tot heks en leren bijvoorbeeld toverdrankjes brouwen en een speciale heksendans. Het feestje wordt geleid door de Opperheks en als de meiden slagen, gaan ze o.a. met diploma en heksenhoed naar huis.

Voor gemengde groep kinderen:

Rimboefeestje – vuurtje stoken, zelf pannenkoek bakken, kampvuur

Er worden takken gesprokkeld en een vuur opgebouwd. Dan wordt beslag gemaakt voor pannenkoeken en gaan ze zelf aan het bakken boven het vuur. Als alles is opgesmuld, wordt is er tijd voor kampvuur, met liedjes en een verhaal

Voor jongens groep 2 t/m 5:

Indianenfeestje – verkleden, knutselen & leven in fantasieland

De jongens gaan allerlei dingen doen, die indianen doen: Zelf een tipi(hut) bouwen, een indianenhoofdband versieren, een pijl & boogwedstrijd, spoor zoeken en afsluiten met vuurtje stoken + daarboven knakworstjes roosteren.

Piratenfeestje – verkleden, spel & speurtocht

De jongens laten eerst zien piraat waardig te zijn en gaan dan als echte piraten op zoek naar de schat. En is de schat eenmaal gevonden, dan mogen ze die natuurlijk verdelen.

Voor jongens van groep 5 t/m 12:

Detectivefeestje – zoeken, puzzelen en logisch denken

De jongens gaan speuren in de omgeving en zoeken – met behulp van verschillende soorten geheimschriften en een levend logigram – naar de oplossing van het grote raadsel. Als ze die hebben ontcijferd en gevonden kan er tevreden gesmuld worden van hetgeen gevonden is.

Bouwvakkersfeestje – knutselen

De jongens gaan zelf aan de slag met stoere materialen. Vooraf wordt een keus gemaakt: o.a. keus uit cement, spijkers, schroeven, timmeren, (figuur)zagen, hout, houtbranden, solderen, ijzerdraad, elektronica, boren, stenen etc etc

Voor gemengde groep kinderen:

Woudlopersfeestje – een speurtocht, stokbrood bakken, kampvuur

Tijdens de speurtocht moet goed worden opgelet en het nodig worden verzameld  gemaakt. Eenmaal terug is het goed toeven bij het kampvuur en maken ze zelf echt stokbrood boven het vuur en warmen ze een worstje dat erin past. Zo’n lekkere hotdg hebben ze nog nooit geproefd.